MTB Challenge over verharde en onverharde wegen, klimmen en afdalen, in een afwisselende omgeving. De route is absoluut een uitdaging, veel (relatief) korte technische klimmetjes en afdalingen. De route heeft een up & down karakter.

Durf je de uitdaging aan?

Half day trip,  €45,- p.p. (min 4 personen)
ca 30 km ca 550 hoogtemeters start om 09 .00 en rond 12.00 zijn we weer terug. Of van 15.00 tot ca 18.00 Stevige rit met uiteraard een foto moment en een koffie stop.
Deelname kan met eigen mountainbike, maar je kunt deze ook bij ons huren. De kosten hiervan zijn ca € 25,- inclusief helm (van te voren reserveren). Helm is verplicht, deze is eventueel los te huur voor € 3,50 (dragen van een helm is Verplicht)
  • Dichte schoenen met een stevige zool.
  • Voldoende drinken (2 liter p.p.).
  • Eten, bijvoorbeeld een appel, banaan, muesli reep.

Sterk aanbevolen

  • Rugtas met eventueel een droog T shirt, regen- of windjack.
  • Kom je met eigen fiets, zorg dan zelf voor reserve onderdelen.  En we adviseren om FLAT pedalen te gebruiken, dit maakt het in technische passages een stuk veiliger. Een snelsluiter, om tijdens de tocht je zadel lager te kunnen zetten.

Deelname aan deze tocht is mogelijk als je sportief bent. Voldoende mountainbike ervaring hebt. Goede beheersing van je fiets. Je beoefent 2 à 3 keer per week actief een sport met als doel het verbeteren van je conditie. Je hebt een goed doorzettingsvermogen. Je bent op de hoogte de van basistechnieken, je fietst regelmatig. Neemt deel aan tochten en hebt ervaring met fietsen in bergachtig gebied.