Niveau’s

Onze Mountainbiketochten hebben diverse niveau’s. Hier volgt een beschrijving wat je zoal kunt verwachten. In alle varianten is de insteek om er vooral een mooie beleving van te maken. We nemen zo nu en dan de tijd om iets te eten en te drinken en van het uitzicht te genieten en er zelfs een foto van te maken. Als je twijfels hebt welk niveau bij je past kun je ons ook even bellen. En het kan soms geen kwaad om eens een niveau lager te starten.

Wat is jouw niveau?

Beginner, sportief/actief en geeft niet snel op, enige fiets ervaring. (aanbevolen tocht: Easy)
Beginner plus, fietst regelmatig, met enige MTB ervaring, sportervaring, goed doorzettingsvermogen. (aanbevolen tocht: Easy of Easy Plus)
Ervaren Biker, biker met ervaring in heuvelachtig/bergachtig gebied, sterk doorzettingsvermogen! (aanbevolen tocht: Challenge en Expert)
Gevorderd Biker, ervaren biker met veel MTB ervaring in bergen, zeer sterk doorzettingsvermogen, goede technische vaardigheden. (aanbevolen tocht: Challenge en Expert)

Vergevorderd Biker, sterk ervaren mountainbiker met veel ervaring in de bergen/hooggebergte, zeer sterk doorzettingsvermogen en goede technische vaardigheden. (aanbevolen tocht:Challenge, Expert en Expedition)

Welke dag/halve dagtocht past bij jou?

Easy ca 3 uur (geschikt voor de beginner) Mountainbiketocht over voornamelijk onverharde paden. Hier en daar obstakels in de vorm van stenen, boomwortels, grind en gaten in het wegdek. De tocht heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en is geschikt voor iedereen die actief/sportief is. De tocht is rond de 25 kilometer en rond 250 hoogtemeters.

Easy plus ca 3 uur (geschikt voor de beginner die iets meer uitdaging wil) Stapje intensiever dan de normale easy. Fysiek en technisch meer uitdaging, ca 30 km en ca 400 hoogtemeters.

Challenge ca 3 uur, Geschikt voor ervaren biker. Een uitdagende en gevarieerde Mountainbiketocht, Technisch en fysiek uitdagend.

Expert geschikt voor ervaren biker/gevorderd biker. Stevige en uitdagende mountainbiketocht, geschikt voor technisch en fysiek gevorderde biker. Full day of half day.

Prijzen/kosten

Easy €45- p.p.

Easy Plus €45,- p.p.

Challenge €45,- p.p.

Expert (Half day) €50,- p.p.

Expert (Full Day) €75,- p.p.